Guida turar til Falkenuten og Breidalseggi/Raulandsfjell

Tur 1, onsdager 26/6 til 21/8

Guidet tur til Falkenuten (1096 m.o.h) og rundt Falkeriset
•    Lengde , ca.8 km
•    Tid , ca.4 timer
•    Vanskelighetsgrad , Lett til moderat
Fremmøte: Ved parkeringsplass på Kromvikvegen ca.1 km.før Kromvik Brygge kl.1000.


Beskrivelse: Familievennlig tur i vakker høgfjellsnatur med panoramautsikt mot Hardangervidda,Gaustatoppen og Møsstrond. Turen starter ved info.tavlen, og følger steinsatt sti i lette til middels lette stigninger mot toppen av Falkenuten. Her blir det pause med informasjon om falkefangsten som Falkenuten har fått navn etter. Vi får se rester etter fangsthytte og fangsttuft. Videre følger vi merket sti innover Falkeriset og tar en matpause der stien vender. Her vil det bli gitt informasjon om bosetningen og livet i et område ”Der ingen kunne tru at nokon kunne bu” men som har vært befolket siden etter siste istid. Historien rundt villreinen vil her få sin naturlige plass. Etter pausen følger vi merket sti tilbake til Falkenuten, og følger den steinsatte stien ned til parkeringsplassen.

Turen gjennomføres hver onsdag fra 26. juni til 21. august  2013 , med værforbehold

Pris pr.pers. kr .50,-   Barn under 15 år kr.25,-

Forhåndspåmelding og betaling på turistkontoret i Rauland innen kl.1600 dagen før. Tlf. 35062630

Tur 2, lørdager 29/6 -17/8

Guidet topptur til Breidalseggi / Raulandsfjell (1568 m.o.h.)
•    Lengde, ca.11 km
•    Stigning, ca.700 m
•    Tid, ca.6 timer
•    Vanskelighetskrad, krevende
•    Fremmøte: Spjotar på Kromvikvegen, ca.3 km fra bommen i Raulandsgrend kl.1000.

Beskrivelse: Vi følger sti fra veien på skrå opp stigningene mot  Ljosåkvæven til vi kommer til en vendedeil der terrenget flater ut etter den første oppstigningen. Her tar vi først en liten pause før vi tar delvis blåmerket sti til venstre opp Breidalen,runder nord for Spjotarnut og følger draget opp til vi kommer til Breidalstjønnan. Her ser vi rett opp på Breidalseggi til høyre og følger naturlig gangveg i en omvendt S til vi når toppen. Dersom været tillater tar vi matpause her. Hvis ikke finner vi en litt lunere plass litt lenger ned.


På hjemvei tar vi en litt annen rute som kopler oss på stien vi kom opp ca.3 km under toppen. Herfra følger vi samme sti vi kom opp tilbake til parkeringsplassen.
Turen er ikke vanskelig men krever god styrke, god kondisjon og godt utstyr.
Husk matpakke, drikke og kart.

Turen gjennomføres hver lørdag i perioden  29. juni til 17. august 2013,med værforbehold.

Pris pr.pers.kr.50,-   Barn under 15 år kr.25,-

Forhåndspåmelding og betaling på turistkontoret i Rauland innen kl.1600 dagen før. Tlf. 35062630

Foto ved Guro Lien.


Utskriftsversjon Utskriftsversjon

Aktuelt

Gjestebøkane på Øverbø blir nå digitalisera
Gjestebøkane på Øverbø er nå samla inn, og skal skannast og bli tilgjengeleg via Telemarkkilder. Snart 200 000 namn har skrive seg inn i bøkane.
 

Friluftslivets år
Mange av våre museum har flotte turløyper i sitt nærområdet. Les kva Riksantikvaren skriv om Sondre Norheim og ein tur til Øverbø og Morgedal.
 

TV-programmet
Ute i verda er programmet kjent som "New Scandinavian Cooking", og i Noreg blir det sendt av TV2 i programmet «Ein bit av Noreg».
 

VM- og OL-deltakarar frå Telemark
Norsk Skieventyr i Morgedal skal lage ei utstilling om deltakarar frå Telemark som har delteke med ski på VM og OL. Me treng din hjelp til dette!
 

I fotspora til Sondre
Journalisten Inge Lundereng har fulgt i spora til Sondre Norheim. Dei enda som kjend i Nord Dakota, og Lundereng har besøkt staden Sondre budde på.
 

Telemarken Skifabrikk på Norsk Skieventyr i Morgedal
Sørpolfarar Olav Bjaaland starta opp ein skifabrikk etter heimkomsten frå Sørpolekspedisjonen. Her kan du sjå ein liten film om korleis utstyret fungera.
 

Opplev Vest-Telemark Museum
Ein liten filmsnutt som viser mangfoldet til Vest-Telemark Museum. Arrangement, utstillingar og gode måltid kan du oppleve når du besøker oss.
 

Den store koftejakta
Gamle kofter og strikkeoppskrifter har fått nytt liv! På museet i Eidsborg kan du nå sjå ei lita utstilling kring internett-fenomenet DEN STORE KOFTEJAKTEN - basera på bloggen "Livs lyst" til Liv Sandvik Jakobsen.
 

Norrøna arkivet på flyttefot
Telemark Museum og Vest-Telemark Museum samarbeider nå om privatarkiv: torsdag 8. mai vart Norrøna arkivet flytta til Vest Telemark.
 

Vi Menn på besøk til Norsk Skieventyr Morgedal
"Mennesker fra andre siden av kloden kommer til Morgedal for å vise den moderne skisportens far respekt. Et pilegrimsbesøk i telemarksbygda gir et innblikk i hvorfor."
 

Sørpolsledeprosjekt ferdig
Sidan 2011 har det vore eit samarbeid mellom Senter for immateriell kulturarv, Maihaugen og Norsk Skieventyr i Morgedal. Samarbeidsprosjektet har vore å rekonstruere ein sørpolslede lik den Roald Amundsen sin ekspedisjon bruka for over hundre år sidan.
 

TV Telemark vitja Norsk Skieventyr
TV Telemark hadde lyst å lære meir om skihistoria og vitja Morgedal og Norsk Skieventyr.
 

Museum på radio
Me har hatt besøk av NRK P2 og programmet Museum. Dei ville gjerne høyre og sjå litt av det ein kan oppleve her, og turen gjekk til Rui-plassen, det nye museet og stavkyrkja i Eidsborg. Vidare drog me til Seljord og fekk høyre om bergverksdrift og bondeopprør.
 

Noregs lengste skipar
Noregs lengste, kanskje verdas lengste ski henger på veggen på Norsk Skieventyr. Lengda på skiparet er 17,23 m.
 

Vest-Telemark i bilder og på film
Sjekk korleis Vest-Telemark ser ut frå helikopter eller ta deg ein tur langs kanalen med Henrik Ibsen.
 
Logg inn